SECCIONS / ACTIVITATS

L'Associació realitza nombroses activitats relacionades amb el món del ferrocarril, tant dins com fora del local social. Viatges organitzats en tren, visites a exposicions, instal·lacions i maquetes, conferències o fòrums són algunes d'aquestes. També s'organitzen jornades especials al local, per exemple la celebració de Sant Jordi, el Dia del Soci, Jornades de portes obertes, cinema nocturn o presentacions de llibres.

Modelisme

El nostre petit món.

L’Associació posa a disposició dels socis al local diverses instal·lacions ferroviàries en miniatura, popularment conegudes com a “maquetes”, en les quals aquests poden fer circular els seus propis trens. Actualment disposem de les següents, totes elles adaptades per a funcionar en sistema analògic i digital.

Una per a l’escala N. Una a escala H0 de corrent alterna, en combinació amb l’escala H0m, ambientada en paisatges alemanys, a la part interior d’aquesta, un circuit escala G (L.G.B.). Una d’escala 0, en la qual es poden veure circular els clàssics trens de llauna tan enyorats per molts. A la part interior de la mateixa hi ha un altre circuit, per a l’escala 0n30. Finalment, una a escala H0, aquesta de corrent continua, i d’ambient hispànic. Inclosa en ella es troba una línia per a la circulació de tramvies, i un circuit per als cotxes Car-System de Faller.

També es poden consultar a la biblioteca nombrosos llibres dedicats a aquesta temàtica, així com un gran nombre de catàlegs dels principals fabricants de models en miniatura, i periòdicament es realitzen activitats relacionades amb el modelisme ferroviari.

Próxims esdeveniments:

[ai1ec view="agenda" cat_id="78" display_filters="false" events_limit="3"]

Articles sobre Modelisme:

Maqueta HO 2c

Maqueta HO 2c

Recientment ha finalitzat una petita ampliació de dues vies mortes a la part inferior de l'estació principal, per tal de poder-hi estacionar locomotores o petites composicions. Ja és completament operativa i tots aquells que sou usuaris de la maqueta ja en podeu...

Maqueta 0N30. Hi seguim treballant.

Maqueta 0N30. Hi seguim treballant.

Es continua treballant en la maqueta d'escala 0n30. El traçat de la via està definitivament acabat, i s'ha iniciat el cablejat inferior, a la vegada que s'està donant forma al decorat.

Patrimoni Històric

Trossos de la història.
El patrimoni de l’entitat està format per una gran col·lecció d’objectes ferroviaris antics, que es troben exposats al nostre local, una biblioteca especialitzada que inclou nombrosos llibres antics, hemeroteca, videoteca, i material ferroviari real.
objecte-patrimoni-aafcb-001
objecte-patrimoni-aafcb-006
objecte-patrimoni-aafcb-003
objecte-patrimoni-aafcb-007
objecte-patrimoni-aafcb-002
objecte-patrimoni-aafcb-005

Biblioteca i Documentació

Documents, llibres i papers.

La nostra seu social, compte amb una extensa biblioteca amb més de 5.000 llibres, uns 700 DVD, plànols, hemeroteca (amb publicacions internacionals), arxiu fotogràfic, accés a internet (wifi) i una sala de projecció audiovisual, a mes d’un extens fons documental relacionat amb el ferrocarril.

Viatges

Maletes, tiquets i vies.
L’entitat organitza periòdicament viatges per visitar altres entitats, línies, exposicions o maquetes, i en general qualsevol activitat que pugui tenir una importància dins del nostre àmbit. Aquestes sortides poden ser matinals, d’un dia, o diversos dies, en funció de l’activitat.

Próxims esdeveniments:

[ai1ec view="agenda" cat_id="97" display_filters="false" events_limit="3"]

Articles sobre Viatges:

Visita Vilanova

Visita Vilanova

Emmarcat dins dels actes de celebració del 75e aniversari, el diumenge 2 de juny vam visitar el Museu del Ferrocarril de Catalunya a Vilanova i la Geltrú un grup de 40 socis de la nostra entitat. Desprès d'accedir al Museu ens desplacem a la Sala d'Actes on ens va...

Núria 2019 (vídeo 2)

Núria 2019 (vídeo 2)

En aquest enllaç podeu trobar el muntatge que ha fet el nostre consoci José Luís Garcia sobre el cap de setmana que el socis varem passar a Núria per celebrar la assemblea del nostre 75 aniversari. https://www.youtube.com/watch?v=N74dDmbb6fA

Fòrums i Conferències

Parlem-ne.

Organitzem habitualment conferències sobre qualsevol tema relacionat amb el món del ferrocarril. En ocasions els ponents són socis de l’entitat, i en altres personalitats relacionades amb el ferrocarril en qualsevol dels seus àmbits.
També informem sobre altres conferències que es duen a terme en altres entitats, per donar-les a conèixer als nostres socis.

Próxims esdeveniments:

[ai1ec view="agenda" cat_id="79" display_filters="false" events_limit="3"]

Articles sobre Fórums i Conferències:

Cinema

Crispetes i trens.

L’Associació disposa d’una sala amb l’equipament necessari per fer projecció de pel·lícules i vídeos, conferències, actes culturals, presentacions de productes i reunions, amb una superfície de 68 m2 i una capacitat de 56 places.

L’equipament inclou: Taula presidencial per a un màxim de 3 ponents amb monitors de visualització; faristol, microfonia fixa de sobretaula; microfonia sense fils (de mà i de corbata); megafonia; projector digital, pantalla i accés wifi

Próxims esdeveniments:

[ai1ec view="agenda" cat_id="98" display_filters="false" events_limit="3"]

Activitats Socials

Vine i gaudeix.
Organitzem regularment activitats per als socis tant dins com fora del local. El dia del Soci, Jornades de portes obertes, jornades especialitzades, visites culturals, viatges, formen part de la varietat d’aquestes activitats.

Próxims esdeveniments:

[ai1ec view="agenda" cat_id="96" display_filters="false" events_limit="3"]

Articles sobre Activitats Socials:

AIXECAMENT RESTRICCIONS VISITANTS

AIXECAMENT RESTRICCIONS VISITANTS

Donada la situació pandèmica actual, i tenint en compte la reobertura progressiva de les activitats culturals, podem tornar a permetre l’assistència al nostre local social d’acompanyants de socis i visitants, en el ben entès que s’han de respectar escrupolosament les...

Visita Vilanova

Visita Vilanova

Emmarcat dins dels actes de celebració del 75e aniversari, el diumenge 2 de juny vam visitar el Museu del Ferrocarril de Catalunya a Vilanova i la Geltrú un grup de 40 socis de la nostra entitat. Desprès d'accedir al Museu ens desplacem a la Sala d'Actes on ens va...

Publicacions

També escrivim.

l’Associació edita i publica des de l’any 1977 la revista CARRIL amb l’objectiu de la divulgació ferroviària, sempre amb el màxim rigor i amb entitat pròpia.

Podeu visitar la seva pròpia pàgina: elcarril.es

Próximes publicacions:

[ai1ec view="agenda" cat_id="99" display_filters="false" events_limit="3"]