El Dissabte 22 d’octubre vam organitzar una visita matinal a Sant Sadurní d’Anoia per visitar El Celler Vell i la seva maqueta de trens “Cava Tren”.

Celler Vell és una empresa dedicada exclusivament a l’elaboració de cava artesanal, a través de la tradició familiar des de principis del segle XX. L’empresa va ser fundada el 1954 per Pere Estruch Casanovas, que els seus fills han continuat.

Les caves estan enclavades al cor del Penedès, al nucli de la capital del cava, Sant Sadurní d’Anoia.

Vam ser rebuts pels germans Estruch, que ens van donar una detallada explicació de com s’elabora el cava i els petits secrets que amaga aquesta beguda tan tradicional nostra.

Com aficionats que són al ferrocarril, els germans Estruch van pensar en fer una maqueta ferroviària que representés la seva comarca, on es creuen les línies d’ample ibèric i ample internacional d’alta velocitat.

La maqueta està situada al primer soterrani del celler, compartint espai amb les ampolles de cava que estan en el seu procés natural d’envelliment. La maqueta està situada en un espai aïllat amb el seu propi microclima, a temperatura i humitat diferent de la que necessita el cava.

El responsable de la construcció de la maqueta, el Sr. Cardos, ens va fer una explicació detallada de tot el projecte i procés de muntatge. La decoració és minimalista i sòbria, i reprodueix a la perfecció la comarca, i inclou un sistema Faller Car system, i una cuidada il·luminació.

Agraïm a la família Estruch la fantàstica acollida que ens van donar a les seves instal·lacions.